Објављен конкурс за признање “Миленко Стојичић”: Награда као сјећање

Г.С.
Објављен конкурс за признање “Миленко Стојичић”: Награда као сјећање

МРКОЊИЋ ГРАД - Удружење “Клуб умјетничких душа” објавило је јавни конкурс за додјелу 2. књижевне награде “Миленко Стојичић - најгладнија књига на свијету”, за књигу прича или роман, објављене у 2022. години.

Као знак сјећања за Стојичићев немјерљиви допринос у развоју матерњег језика кроз књижевне форме и облике које је користио у свом богатом опусу (приче, романи, поезија, критика), награда се додјељује ауторима за прву објављену књигу, односно афирмисаним књижевницима који буду створили дјело на књижевном трагу Миленка Стојичића.

Награду финансијски подржавају Министарство просвјете и културе Републике Српске и општина Мркоњић Град. Састоји се од уникатне повеље и новчаног износа. Право учешћа на јавном конкурсу имају аутори који пишу на јужнословенским језицима без обзира у којој земљи живе и стварају. Конкурс је отворен до 6. октобра.

Саопштење за јавност о награђеним књижевницима биће објављено 10. децембра, а награда ће бити додијељена 14. децембра.

Књига прича/роман шаље се у три примјерка на адресу организатора: Клуб умјетничких душа, Милана Будимира 140, 70260 Мркоњић Град, са назнаком: За књижевну награду “Миленко Стојичић”. Уз књиге треба доставити биографију, тачну адресу становања, и-мејл адресу и телефонски број.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана