Нови Мураками на енглеском - 2014.

Aгенције
Нови Мураками на енглеском - 2014.

Токио - Жељно очекивани енглески превод новог романа Харукија Муракамија требало би да се у књижарама појави почетком сљедеће године, преносе јапански медији, а јављају агенције.

"Безбојни Цукуру Тазаки и његове године ходочашћа" на јапанском је објављен прошлог мјесеца и у првој недјељи продаје издавач је наручио милион примјерака.

Легије обожавалаца Муракамијевог лика и дјела широм свијета сада са нестрпљењем очекују енглески превод на коме ради професор Универзитета у Аризони Филип Габријел.

Габријел, који је превео и трилогију "1Q84" са стручњаком са Харварда Џејом Рубином, превод новог романа требало би да заврши до краја године како би књига била објављена наредне, преноси АФП.

Најновији Муракамијев роман је прича о младом човjеку који покушава да се помири са прошлосћу и користи понуђену романсу да стане на ноге.

Мураками, чији су романи преведени на 40 језика, славу је стекао књигама "Норвешка шума", "Јужно од границе, западно од сунца", "Играј, играј, играј" које је у Србији превела "Геопоетика" и најавила скоро и превод новог романа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана