Миомир Петровић објављује роман Средишња пустиња

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Писац Миомир Петровић објавиће сутра нови роман "Средишња пустиња" о београдском професору филма који предавајући у Емиратима упада у невољу која пријети да му угрози каријеру и друштвени статус, саопштила је данас издавачка кућа Лагуна.

Петровић је изјавио да је роман писао приликом свог боравка у Дубаију, оставивши по страни рукопис на коме је до тада радио, да би "чулне фасцинације, нова и неиспитана сирова искуства ухватио док су још увек свјежа, док пулсирају", преноси Лагуна.

Према његовим рјечима, "Средишња пустиња" није роман о Емираћанима колико о Србима и Хрватима, "сервилним Индијцима и Пакистанцима, обездушеним Енглезима и бјелим Африканерима, симпатичним Нигеријцима, спетљаним Филипинцима, уображеним Арапима, душевним Либанцима… "

"Речју, о Вавилонској кули која нуди глобализам. На месту које се чини најмање погодним за било какав живот - бескрајној неплодној пустињи", истакао је Петровић, писац романа "Лисичје лудило", "Галеријеве ватре", "Бакарни бубњеви" и других.

Лагуна је саопштила да је Петровић као "елегантни прозаиста и пажљиви посматрач сложене стварности" пренио у новом роману "атмосферу личне и глобалне пустиње 21. века", дајући приказ живота у Емиратима и неочекиване описе флоре, фауне, музике, обичаја, џамија и свега онога што чини тај свијет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана