Милан Ракуљ добитник награде "Печат вароши сремскокарловачке"

M.M.
Милан Ракуљ добитник награде "Печат вароши сремскокарловачке"

СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ - У Сремским Карловцима данас ће бити отворени "Прољећни Бранкови дани 2022", највећа пјесничка манифестација у Србији посвећена Бранку Радичевићу, великом српском пјеснику европског лирског романтизма 19. вијека.

Током церемоније свечаног отварања биће уручена престижна књижевна награда "Печат вароши сремскокарловачке". Један од овогодишњих лауреата је пјесник из Бањалуке и новинар "Независних новина" Милан Ракуљ, који је признање добио за збирку "Разгледнице из Трећег свијета".

- Ријеч је о награди за поезију старијој од свих нас, овогодиших добитника, која се додјељује од 1967. године.  Међу добитницима су нека од највећих имена српске и јужнословенске поезије посљедњих 55 година. Што се мене тиче тај податак, као и симболи Сремских Карловаца и симболи лика и дјела Бранка Радичевића, које у себи "Печат" носи, довољна су три разлога да на овом признању будем захвалан - рекао је Ракуљ.

Осим Ракуља награде су добили Андрија Радуловић за књигу "Генерал и ласта", Иван Деспотовић за збирику "Плава књига", те Дајана Петровић за своје дјело "Песма је дошла по мене".

Овогодишња пјесничка смотра биће посвећена обиљежавању 175 година од штампања прве књиге пјесама Бранка Радичевића, и трајаће до 28. марта.

Програми у оквиру манифестације биће реализовани у Сремским Карловцима и Новом Саду.

 

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана