Миладу Обреновићу признање општине Рогатица: Живот у служби писане ријечи

С.М.
Миладу Обреновићу признање општине Рогатица: Живот у служби писане ријечи

РОГАТИЦА - Писац, афористичар и публициста Милад Обреновић добио је специјалну захвалницу од стране општине Рогатица за свој допринос развоју културе и књижевности.

Рогатица је изњедрила плејаду познатих и признатих књижевника и књижевних стваралаца, али Обреновић (70), који је до сада објавио 30 књига поезије, афоризама, епиграма, приповијетки и басни, има статус умјетника у култури као књижевник који живи и ради у Рогатици. Сам писац каже да међу бројним наградама и признањима оно добијено у родном крају има за њега посебан статус.

- Према мојој евиденцији, листајући захвалнице, повеље и друге папире, награђиван сам 226 пута. Све награде су ми драге и вриједне, али ипак издвајам посљедњу коју сам добио од моје општине Рогатица. Ради се о захвалници која се додјељује за заслуге у развоју културе и стварању позитивног амбијента за афирмацију општине из области културе коју је до сада примио мали број мојих суграђана - рекао је Обрадовић. Пишчев скроман допринос на том плану је објављених седам књига афоризама, од “Додира” из 1999. до “А-верзија” 2023, један зборник афоризама, једна књига епиграма, девет књига поезије, четири књиге хумористичко-сатиричне поезије за дјецу и по једна књига хаику поезије, приповијетки и басни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана