Међународни књижевни сусрети у Бањалуци: Министарка Стојичић отвара манифестацију

Г.С.
Међународни књижевни сусрети у Бањалуци: Министарка Стојичић отвара манифестацију

БАЊАЛУКА - Међународни књижевни сусрети одржаће се од 18.до 21.октобра у Бањалуци, у организацији Удружења књижевника Републике Српске.


Према ријечима Предрага Бјелошевића, предсједника Удружења књижевника Републике Српске припреме за ову манифестацију успјешно су завршене, а љубитеље књижевности очекује богат програм.

Свечано отварање Осмих међународних књижевних сусрета је у Вијећници Банског двора у сриједу, у 19 часова.

Манифестацију ће званично отворити министар просвјете и културе у Влади РС Жељка Стојичић. Поред уобичајеног програма везаних за сусрете, биће одржана и свечана Скупштина и књижевно вече које ће бити уприличено у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске, у 17 часова.

Овогодишњи добитник награде Удружења књижевника Републике Српске „Отворена књига" је румунски пјесник и академик, Јон Деаконеску из Крајове , а ова значајна  награда биће му уручена у четвртак, у 12 часова у Свечаном салону Банског двора.

 И овогодишњи Међународни сусрети књижевника доносе богат и рановрстан програм, како за учеснике тако и за све љубитеље писане ријечи.

Сусрети су ове године у знаку 30 година постојања и рада Удружења , а поводом тога међу учесницима фестивала наћи ће се и бројни писци који су присуствовали оснивачкој Скупштини Удружења 1993. године на Јахорини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана