Квинтет “Тангуанго” одржао концерт у Приједору

Срна
Квинтет “Тангуанго” одржао концерт у Приједору

ПРИЈЕДОР - Квинтет “Тангуанго” из Београда одржао је вечерас концерт у сали Позоришта Приједор.

Организатор концерта је приједорска Галерија “Сретен Стојановић” поводом обиљежавања 20 година од њеног оснивања.

“Надам се да ће овај концерт много значити за наше грађане јер ће чути музику коју нису имали прилике да чују до сада”, рекао је вршилац дужности директора Галерије Александар Дринић.

Члан квинтета “Тангуанго” Соња Лукић изјавила је новинарима да су квинтет основале 2013. године, те да свирају искључиво танго музику, и то традиционалан танго са почетка 20. вијека, модеран танго, односно танго нуево, али и домаће композиторе 21. вијека.

“Имамо публику и Балкан плеше као да је у Аргентини. Имамо доста позива и јако смо срећни што смо први пут у Приједору. До сада смо наступале у Србији, земљама региона, Грчкој. Публици представљамо наш програм, дела традиционалног танга и танго нуево Астора Пјацоле”, истакла је Лукићева.

Квинтет “Тангуанго” основале су младе академске умјетнице уз сарадњу и подршку Института “Танго натурал” из Београда, а чине га Соња Лукић /клавир/, Љубица Дамчевић /виолина и вокал/, Јелена Адамовић /виолина/, Душица Луковић /хармоника/ и Ана Миљојковић /контрабас/.

Сљедеће године квинтет “Тангуанго” представиће се пред париском публиком концертом који је подржало Министарство културе и информисања Србије, као реализацију конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области културе и умјетности за Културни центар Србије у Паризу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана