Конкурс за Награду "Милутин Бојић" за младе пјеснике

Tanjug
Foto: Noć muzeja

БЕОГРАД - Библиотека "Милутин Бојић" расписала је конкурс за Награду "Милутин Бојић" за 2022. годину за младе пјеснике, саопштили су из Библиотеке.

Право учешћа на конкурсу имају млади пјесници до 35 година, а девету годину за редом, уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије, побједнику ће као награда бити уручена повеља и одштампана књига пјесама у издању библиотеке.

Конкурс је отворен до 30. априла 2022. године.

Као благовремено послате сматраће се оне пријаве којима на коверти као датум слања буде стајао било који дан од дана објаве конкурса, закључно са 30. априлом 2022.

Одлуку о најбољем донеће жири у чијем су саставу угледни књижевни критичари Милета Аћимовић Ивков (предсједник жирија) и Слађана Илић, као и пјесник Дарко Даничић. Проглашење побједника конкурса биће одржано на дан библиотеке, 19. маја 2022, у матичном одјељењу библиотеке у Београду.

Установљењем Награде "Милутин Бојић" библиотека жели да афирмише и подстакне стваралаштво младих и даровитих пјесника, као и да на тај начин популарише поезију. Из Библиотеке "Милутин Бојић" конкурсом нарочито желе да подсјете на живот и дјело великог српског пјесника Милутина Бојића.

Због тога је пожељно да приспели радови буду писани у духу поезије самог Милутина Бојића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана