Књига “Змајев узлет” на српском језику: Раскошна историја династије Таргарјен

Б.П.
Књига “Змајев узлет” на српском језику: Раскошна историја династије Таргарјен

БЕОГРАД - Издавачка кућа “Лагуна” објавиће данас на српском језику књигу “Змајев узлет: Први том”, који су писали Џорџ Р. Р. Мартин, Елио М. Гарсија Млађи и Линда Антонсио.

У питању је раскошна историја, која садржи више од 150 нових илустрација у боји и задивљујући је увод у родослов кућа Таргарјена, иконичке владарске породице која се налази у срцу популарних ХБО серија “Игра престола” и “Кућа змаја”.

Стотинама година чланови династије Таргарјен су сједили на гвозденом престолу Вестероса, док су њихови змајеви владали небом. Приповијест о јединој породици која је преживела пропаст Валирије јесте прича о компликованим политичким играма, савезима и издајама, о дјелима племенитим и кукавичким. Приповиједање започето у епској “Ватри и крви” Џорџа Р. Р. Мартина у “Змајевом узлету” води хронику настанка и успона моћи Таргарјена у Вестеросу од Егоновог освајања па до краја намјесничке владавине у име Егона ИИИ Змајогуба. Оживљени новим илустрацијама у овом луксузном издању пред нас ступају Таргарјенови и њихови змајеви, пише у најави издавача.

Ово је обавезна литература о најмоћнијој породици Седам краљевстава, како за читаоце, који су већ добро упознати са насљеђем Вестероса, тако и за оне који су се с династијом Таргарјен први пут срели гледајући “Кућу змаја”. Превод је дјело Татјане Њежић, а књига има 358 страна у луксузном издању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана