Књига Берислава Благојевић ушла у лектиру за основну школу

ГС
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА - Књига "Упознајте Гагарина, најшашавијег пса у свемиру", написана пером писца Берислава Благојевића, уврштена је у списак обавезних лектира за ученике четвртих разреда основних школа у Републици Српској.

Ову информацију потврдио нам је сам Благојевић, а објаснио нам је да су му радосну вијест јавили из Завода за уџбенике и наставна средства РС.

Иначе, књига је и објављена у издању Завода за уџбенике и наставна средства, а, како каже, никако није очекивао овакву вијест те ни сам још нема податке која комисија је одлучила да ће се популарни "пас Гагарин" наћи у рукама малишана, преносе Независне.

"Осјећај је прелијеп. Ова књига уопште није имала претензије да циља на тако нешто велико и ова вијест је сјајна. 'Упознајте Гагарина, најшашавијег пса у свемиру' је моја прва и засад једина књига која је написана за дјецу, тако да свакако да сам изненађен.

Нарочито сам срећан јер је цијела прича инспирисана стварним псом, а дјеца ће сада имати прилику да се заиста упознају са једним псом којег ја јако волим. Тако ће остати запамћен и код будућих генерација", рекао је Благојевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана