Кецмановић пред Бањалучанима

Г.С.
Кецмановић пред Бањалучанима

БАЊАЛУКА - Разговор с писцем Владимиром Кецмановићем у оквиру којег ће промовисати свој најновији роман "Кад ђаволи полете" биће одржан сутра у изложбеном салону Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске.

- Нови роман негде је на размеђи потресне људске драме и врхунски написаног трилера који ће вас натерати да не испуштате књигу из руку. Његови јунаци су оличење данашње сурове реалности и света у којем живимо. Питање је само да ли смо тек сведоци ове приче, као њени читаоци или смо, по сили прилика и правила данашњег отуђеног и свирепог света, такође и - саучесници - наводи издавач о роману.

Кецмановић је објавио и романе "Садржај шупљине", "Последња шанса", "Феликс", "Топ је био врео", "Сибир", "Каинов ожиљак", "Осама" и "Немањићи.

Аутор је збирки приповједака "Зидови који се руше" и "Као у соби са огледалима", као и биографскоесеистичких књига "Дас ист Принцип" и "Два крста и једна крв". Са историчарем Предрагом Марковићем написао је књигу "Тито-поговор". Кецмановићева проза доживјела је филмске, телевизијске и позоришне адаптације и превођена је на енглески, француски, њемачки, украјински, мађарски и румунски језик. Колумниста је више дневних и недјељних новина у Србији и региону, а живи и ради у Београду.

Са Кецмановићем ће разговарати књижевница Тања Ступар Трифуновић, а разговор ће почети у 19 часова. (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана