Хандке: Волио бих да дођем за Нову годину у Београд

Срна
Хандке: Волио бих да дођем за Нову годину у Београд

БЕОГРАД - Нобеловац Петер Хандке изјавио је да му недостаје дух српске пријестонице Београда гдје би волио да дође за међународну или православну Нову годину.

“Хтио бих да останем извјесно вријеме у Београду, да се дружим с неколико мојих српских пријатеља.Ужелио сам их се”, рекао је Хандке за београдске “Вечерње новости”.

Он је навео да је у изолацији усљед пандемије вируса корона читао Стендала и Андрића.

“Много читам, Стендала, Андрића, свакодневно по навици дешифрујем текстове на старом грчком. Испред мене су управо жЗнакови поред путаж. Понекад ме Андрићев дневник растужи, али има одличан ритам”, истакао је Хандке.

Аустријски писац, који је прије око годину дана примио Нобелову награду за књижевност, прославио је прошле седмице у Паризу 78. рођендан. Већ три пута је у посљедњих годину дана одгодио долазак у Србију, гдје му је објављена нова књига “Други мач - мајска повест” о осветничком походу ради исправљања неправде.

Вријеме током епидемије вируса корона проводи изолован у својој кући у Паризу и не прима посјете. Поручио је да је добро. “Корона, шта је то? Истина је. Толико траје да на тренутак све ово чак успјевамо и да заборавимо”, рекао је Хандке.

Он је додао и да ово није најпогоднија епоха за писање. Нобеловац је за крај поручио да је у ово вријеме пандемије најважније мислити на себе, своје ближње и чувати се.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана