Фото-конкурс "Децембар чита наглас" до 17. децембра у Источном Сарајеву

Срна
Foto: Фејсбук

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Матична библиотека Источно Сарајево је, с циљем промоције књиге и читања, организовала фото-конкурс "Децембар чита наглас", који је отворен до 17. децембра, а чији ће побједници бити проглашени 30. децембра.

Из Матичне библиотеке Источно Сарајево наводе да је идеја да се на забаван начин афирмише читање као начин стицања нових знања и креативног провођења слободног времена.

Жеља организатора је да у оквиру конкурса добију фотографије које ће представљати најљепше или најинтересантније мотиве књиге и читања.

Избор најбоље фотографије вршиће се онлајн гласањем и оцјеном жирија, и то тако што ће 50 одсто оцјене чинити онлајн гласови, а 50 одсто гласови жирија на скали од један до пет.

Гласови жирија биће јавно објављени.

Гласање ће трајати седам дана послије затварања конкурса, а побједници ће бити проглашени у року од пет дана од завршетка гласања.

Онлајн гласање биће организовано од 18. до 25. децембра на друштвеним мрежама "Фејсбук" и "Инстаграм" по принципу један лајк - један глас.

Библиотека ће наградити три најбоље фотографије које промовишу књигу и читање.

Прва награда износи 300 КМ, друга 200 КМ и трећа 100 КМ.

Аутор уступа права на кориштење свих објављених фотографија у оквиру конкурса у промотивне сврхе у било којем облику или медију, те се при оваквом кориштењу организатори ослобађају од било каквих потраживања од аутора фотографије на конкурсу.

Фотографију са пријавом потребно је послати на мејл Матичне библиотеке Источно Сарајево /матицна.библиотекаЖгмаил.цом/ са назнаком "фото-конкурс", а више информација заинтересовани могу да пронађу на званичној страници и "Фејсбук" профилу Матичне библиотеке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана