Девет аутора из региона на фестивалу поезије

Срна
Девет аутора из региона на фестивалу поезије

БЕОГРАД - Културни центар Београда обиљежиће од 21. до 23. марта Свјетски дан поезије онлајн међународним фестивалом на којем ће учествовати и девет младих аутора из региона.

Уредник овогодишњег програма је пјесник и драматург Маша Сеничић, а међународни фестивал „Светски дан(и) поезије" биће организован на онлајн профилима Културног центра Београд.

Позната дјечија игра „Папир, камен, маказе" заснива се на нехијерархијском цикличном систему, са девет могућих комбинација потеза, навели су организатори и најавили да ће зато девет младих аутора бити представљено кроз своје стихове.

Најављени су Ђорђе Ивковић (Србија), Марија Дејановић (Хрватска), Марија Драгнић (Црна Гора), Томислав Аугустинчић (Хрватска), Радмила Петровић (Србија), Ален Брлек (Хрватска), Владана Перлић (Република Српска), Анита Пајевић (БиХ) и Јана Радичевић (Црна Гора).

„Концептом овогодишњег програма померамо контекстуалну границу читања песама регионалних аутора, доживљавајући њихове радове као целину доследну у намери постављања питања, иако не нужно по питању стила или мотива", навели су организатори на свом сајту.

Италијански институт за културу у Београду пружио је додатну подршку овогодишњој манифестацији на којој ће се представити и три младе италијанске пјесникиње Ђулија Мартини, Алма Спина и Беатриче Кристали.

Свјетски дан поезије прогласио је Унеско 1999. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана