Далибор Миросав из Козарске Дубице представио збирку поезије “Потрага”

Срна
Далибор Миросав из Козарске Дубице представио збирку поезије “Потрага”

ПРИЈЕДОР - У градској читаоници у Приједору вечерас је одржано пјесничко вече са Далибором Миросавом на којем је промовисана његова збирка поезије “Потрага”.

Ријеч је о младом аутору из Козарске Дубице којем је ово била прва промоција у Приједору.

Аутор је новинарима изјавио да је на конкурсу “Славко Јунгић Јесеј”, првом конкурсу на који се пријавио, освојио награду са причом “Сјећање једног дјечака” и да је то била потврда да оно што ствара вриједи и да треба да настави даље.

“Послије су услиједили други конкурси, а један је био у Београду гдје је баш пјесма из збирке коју вечерас представљам освојила друго мјесто. Тада сам схватио да треба да гајите у себи оно што људи процијене да ваља”, рекао је Миросав.

Он је додао да су потом услиједиле промоције у Козарској Дубици и Костајници, а да ће до краја године бити одржане у Бањалуци, Градишци и Новом Граду.

Миросав је рекао да је збирка “Потрага” замишљена као трилогија тако да већ ради на роману који ће бити логичан наставак тема које је у овој збирци започео у поетском смислу.

Модератор Младенко Саџак изјавио је новинарима да је ријеч о љубавним пјесмама, али и оним у којима аутор, како то и наслов каже, трага за књижевним изразом, за смислом, тражи своје мјесто у савременом свијету.

“Пјесништво и трага управо за оним што други заобилазе и ова књига упућује на то да сви ми појединачно треба да трагамо за собом, за поезијом и смислом”, рекао је Саџак.

Организатор вечерашње промоције била је Народна библиотека “Ћирило и Методије”.

Вршилац дужности директора библиотеке Гордана Вила изјавила је да је промоција била својеврсна увертира у 49. “Књижевне сусрете на Козари”.

“Ријеч је о најмлађем учеснику. Публика ће имати прилику да га вечерас упозна, а касније и чује на Козари”, рекла је Вила и изразила наду да ће ова збирка поезије наћи пут до читалаца.

Она је додала да је Управни одбор ове установе формирао Програмски савјет који ће убудуће одлучивати конкурсном процедуром о томе који ће завичајни писци бити у прилици да промовишу своја дјела, што ће бити објављено на друштвеним мрежама и на сајту библиотеке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана