Ћопић омиљени мамац за публику

Цвија Мркоњић
Ћопић омиљени мамац за публику

Бањалука - Романи Бранка Ћопића, Монографија Ђузе Стојиљковића и књига "Сарајево 1914" само су неки од наслова које ће на београдском Сајму књига издавачи из Републике Српске представити посјетиоцима.

Издавачи из РС ће и ове, као и прошле године, бити окупљени на заједничком штанду гдје ће публика имати прилику да пронађе белетристику, поезију, научне књиге, часописе и стручну литературу.

- Чак и они издавачи који имају само једну књигу или часопис имаће прилику да се појаве и покажу да имају нешто што вриједи - истакао је Ненад Новаковић испред Удружења издавача РС додајући да на сајму планирају више од 15 промоција.

Међу насловима који ће бити промовисани, осим романа Бранка Ћопића и прве монографије Ђузе Стојиљковића, публици ће бити представљен и часопис "Крајина", те "Социостратешки маркетинг" Остоје Барашина.

- То су дјела која ће сигурно привући пажњу посјетилаца - сматра Новаковић и истиче да је београдски сајам референтна културолошка манифестација када је у питању издаваштво и уопште писана ријеч на ширим просторима српског говорног подручја.

Шездесети међународни београдски сајам књига је прилика и за представљање страних књига, куповину и продају ауторских права, те тематске разговоре и изложбе.

За овај догађај припремају се и у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске (НУБЛ) чији кутак ће такође бити спојен са штандом издавача из Српске.

- Књиге "Сарајево 1941" Владимира Дедијера, "Сарајевски атентат" Војислава Богићевића, публикација "Одјеци", те четири зборника о Бранку Ћопићу са научних скупова одржаних у Бањалуци и Грацу биће међу тридесетак наслова за које планирамо промоцију - навела је директор НУБЛ-а Љиља Петровић-Зечић.

Одржавање

Шездесети међународни београдски сајам књига биће одржан од 25. октобра до 1. новембра ове године, а осим издавача присуствоваће му и књижари, дистрибутери, библиотекари, те многи писци из земље и региона, али и из иностранства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана