Библиотека и СПКД “Просвјета” из Челинца: Расписан конкурс за награду “Славко Јунгић Јесеј”

Г.С.
Библиотека и СПКД “Просвјета” из Челинца: Расписан конкурс за награду “Славко Јунгић Јесеј”

ЧЕЛИНАЦ - Народна библиотека “Иво Андрић” и СПКД “Просвјета” из Челинца расписали су девети књижевни конкурс за награду “Славко Јунгић Јесеј” који ће бити отворен до 15. јануара сљедеће године.

 - Право учешћа имају аутори млађи од 30 година који стварају на српском језику, без обзира на држављанство и мјесто становања. Један аутор може послати највише један необјављени прозни рад (причу, есеј, путопис...) дужине до 150 редова или пет пјесама. Најбољи рад биће награђен дипломом и хонораром од 300 КМ, а више радова ће бити откупљено и пригодно награђено - наводе организатори и додају да је расписан и конкурс за пјесму или кратку причу о вину и виноградарству, на којем право учешћа није ограничено годинама старости.

Сви радови треба да буду потписани шифром, а рјешење шифре, уз краћу биографију и контакт податке (поштанска и електронска адреса, број телефона) аутори треба да доставе у посебној коверти која треба да буде послата заједно с радом, као једна пошиљка.

- Радове слати у три одштампана примјерка и на ЦД-у на адресу СПКД “Просвјета”, Општински одбор Челинац, ул. војводе Мишића 19 (Библиотека), 78240 Челинац - наводе организатори и наглашавају да ће награде бити уручене 14. фебруара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана