"Бесједа" објавила књигу "Пјесма на жици"

Р. В.
"Бесједа" објавила књигу "Пјесма на жици"

БАЊАЛУКА - Издавачка кућа "Бесједа" објавила је књигу поезије ""Пјесма на жици", књижевнице и пјесникиње Валентине Милачић.

У питању је шеста антологија поезије, талентоване књижевнице у којој на себи својствен и аутентичан поетски начин представља збирку нових стихова у вјечној потрази ауторке за познатим и непознатим, за духовним и свјетовним у властитом ауторском језику.

Милачићева је рођена 1966. у Равном Селу. Стекла је високо образовање у Вршцу и Бањалуци са звањем дипломирани васпитач предшколске дјеце. Објавила је збирке поезије "Име тишине", "Вијенац несанице", "Близнакиња грома", "Ками до камена", "Ужарена  лаванда" и најновију "Пјесма на жици". Добитница је награде "Стражилово" 2014. и номинована за награду "Бранко Марчета." Била је учесница међународних књижевних манифестација. Њене пјесме заступљене су у бројним међународним часописима, зборницима, антологијама, интернет порталима и онлајн часописима. Пјесме су превођене на македонски, енглески и мађарски језик. Члан је Књижевног друштва "Сунчани брег" из Београда, Института за дечју књижевност из Београда, Удружења књижевника Републике Српске и Удружења књижевника Републике Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана