Бајка “Гавран и дечак Вукашин” Милице Максић представљена у Банском двору

И. Б.
Бајка “Гавран и дечак Вукашин” Милице Максић представљена у Банском двору

БАЊАЛУКА - Бајка за дјецу “Гавран и дечак Вукашин”, ауторке Милице Максић представљена је у уторак у Вијећници Банског двора.

Ова сликовница је објављена у сарадњи са Удружењем за очување традиције из Приједора.

Рецензент Јелена Партало је истакла да бајка “Гавран и дечак Вукашин” упозорава одрасле да су одговорни за будућност дјеце.

- Ова бајка је другачија од оних које смо слушали, другачија је од “Црвенкапице”, “Трноружице” и других. Ова публикација даје савременији приступ, она је показатељ тога да је Милица успјела да се приближи дјеци. А веома је важно да дјечији свијет не посматрамо само из наше перспективе, него да покушамо да схватимо дијете - казала је Партало.

Рецензент Тамара Прибишев Белесин је казала да се ова бајка кроз једноставан говор, причу и заплете обраћа родитељима и дјеци, откривајући им начин на који да ријеше проблеме са којима се сусрећу у савременој породици.

- Милица нас пребацује у другу димензију и показује нам да треба да развијамо емпатију према другима, према онима који имају проблем са којим не знају да се носе - казала је Прибишев Белесин.

Издавач Жељко Шормаз у име Удружења за очување традиције је истакао да је ова књига првенац у њиховој едицији за дјецу и омладину. Сликовницу је илустровао Иван Милић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана