Анушић објавио нови роман: “Живот из засједе” приказ библијског парадокса

М. М.
Анушић објавио нови роман: “Живот из засједе” приказ библијског парадокса

БЕОГРАД - Роман “Живот из засједе” писца Анђелка Анушића објављен је у издању “Службеног гласника” из Београда, а аутор се у овом, шестом роману, бави питањем избјеглиштва и природе зла које је обиљежило нашу ближу историју.

- Роман је написан једноставним језиком, а његови јунаци су живописно осликани у суровим преображајима њихових (и наших) живота - записао је уредник овог дјела Никола Вујчић.

Анушић је говорећи о овом роману објаснио и да је сам данашњи живот препун засједа и ровова, те да се често чини да не постоји другачији начин него да се живи из засједе.

- Парадоксално звучи, али сам живот је заснован на величанственом библијском парадоксу који се, живот, баш због тога и одржао, упркос свим потирућим силама. Још ако човјек има судбину (да, баш судбину) којој је понајвише сам кумовао својим преступима, да не кажем гријесима, својом врлетном  природом, па се на то, историјском спиралом зла, накалемио удес рата и погорелства - као моме невољном, несрећном јунаку Вељку Хрваћанину (преци му се зваху Ерваћани!) - онда се и не може, није могло, друкчије живјети него баш - из засједе, ма гдје  да се обрео и како да се поставио - дакле, на животну засједу ударити - засједом - рекао је за “Глас Српске” Анушић поводом објаве овог дјела.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана