Звјездане стазе стижу у Српску

Александра Рајковић
Звјездане стазе стижу у Српску

Бањалука - "Звјездане стазе: Према тами", дуго очекивани 3D филм из серијала, доживјеће претпремијеру сутра у биоскопима Републике Српске.

Популарни филм стиже на репертоар бањалучког мултиплекса "Палас" на радост бројних обожавалаца овог серијала.

Режисер Џеј Џеј Амбрамс гледаоцима овог љета представља још једно спектакуларно путовање брода "Ентерпрајз" и његове храбре посаде. Поново је на окупу тим који је 2009. године са великим успјехом приказао ову популарну филмску франшизу из мало другачијег угла.

- На овом, другом путовању, све је веће, интензивније и моћније, акција, емоције и смртне опасности које прате јунаке, који ризикују све што воле и у шта вјерују - најавили су дистрибутери.

На "Ентерпрајзу" су поново на окупу Крис Пајн, као капетан Кирк, Закари Квинто, као први официр Спок, Карл Урбан у улози доктора Леонарда Боунса Мекоја, Сајмон Пег као Скоти, Зои Салдана као официр за везу Ниота Ухура, Џон Чо као Сулу, Брус Гринвуд у улози адмирала Кристофера Пајка. Бенедикт Камбербач се у филму нашао у улози тајанственог интергалактичког терористе Џона Херисона.

Прича почиње када се "Ентерпрајз" врати на Земљу послије контроверзног галактичког инцидента. Али, на плавој планети није све како треба. Терористички напад на само срце Галактичке флоте представља напад на безбједност цијеле планете.

Капетан Кирк води "Ентерпрајз" на мисију без преседана, од залива Сан Франциска до родне планете Клингонаца. Током путовања, на брод се укрцава и несвакидашњи непријатељ.

Филм је сниман "IMAX" камерама високе резолуције, што публици обећава несвакидашњи угођај.

Критичари

Америчку научнофантастичну серију "Звјездане стазе: Сљедећа генерација" осмислио је Џин Роденбери. Серијал "Сљедећа генерација" је, према многим критичарима и фановима, најбољи серијал о "Звјезданим стазама". Познат је по томе што садржи доста духовних елемената, односно није оријентисан искључиво на акцију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана