Завршено снимање српског филма “Изолација”: Психолошки трилер о тајнама и убиствима у шуми

Илијана Божић/агенције
Foto: М. Морача

БАЊАЛУКА - Глумац Милош Биковић главни је лик у новом филму “Изолација” који је недавно снимљен у режији Марка Бацковића. Заплет овог психолошког трилера прати младог биолога који надгледа миграције животиња у шуми.

Уз Милоша Биковића играју и Миодраг Мики Крстовић, Аница Добра, Младен Андрејевић, те Марко Мак Пантелић.

Редитељ Марко Бацковић истакао је за српске медије да је било велико задовољство радити са Милошем Биковићем који је имао изузетно напоран посао с обзиром на то да у великом дијелу филма игра сам.

- Снимање “Изолације” је било веома узбудљиво и захтевно. Милош је велики професионалац и стоички је издржао тешке услове снимања и, дубоко верујем, направио улогу за памћење. Истакао бих да је сарадња са Миодрагом Крстовићем и Аницом Добром, као и свим осталим глумцима и ауторима била фантастична - казао је  Бацковић.

Милош Биковић је и један од продуцената, а његов јунак се зове Јован. Он је млади биолог пун ентузијазма који изненадно добија добро плаћени посао надгледања миграција животиња у шуми. На удаљеној планини, далеко од цивилизације, смјештен у дрвеној колиби преуређеној у научну станицу, његов посао је да води рачуна о одржавању камера које снимају дивље животиње. Сцене су снимане на планини Тари, а на снимцима се у једном тренутку појављује мистериозни човјек за кога Јован почиње да сумња да га уходи.

Како вријеме у изолацији буде одмицало, Јован ће бити свједок ноћних посјета, чудних телефонских позива и необјашњивих звукова који ће почети да буде његову параноју и страх. Суочен са нејасном пријетњом, водиће унутрашњу борбу са самим собом у којој неће бити сигуран да ли је оно што му се дешава реалност или плод страха. Почеће да преиспитује своју одлуку о останку у шуми. Тачка његовог менталног пуцања биће ситуација када буде видио убиство у шуми.

Филм је настао у копродукцији кућа “Викторија филм”, “Archangel Digital”, обје из Србије, “Ливада продукција” из Хрватске и “Talking Wolf productions” из Србије.

Такође, Филмски центар Србије подржао је пројекат овог филма на конкурсу из маја 2019. године.

Екипа

Ауторску екипу филма чине директор фотографије Ђорђе Стојиљковић, монтажерка Андријана Крчмар, сценографкиња Сања Булат, костимографкиња Јелена Ђорђевић, маскерка Петра Мацура, композитор музике Никола Јеремић, те сниматељ звука Мирослав Гојковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана