Завршено снимање серије "Време смрти" у режији Ивана Живковића: Прича о људским судбинама и великим жртвама

Приредила: Миланка Митрић
Завршено снимање серије "Време смрти" у режији Ивана Живковића: Прича о људским судбинама и великим жртвама

БЕОГРАД - Прича смјештена у вријеме Великог рата, рађена према истоименом роману Добрице Ћосића, је серија "Време смрти", чије снимање је завршено након 13 мјесеци.

Адаптација једног од најзначајнијих дјела српске књижевности, у продукцији "Јунајтед медије" имаће 30 епизода, а у настанку серије учествовало је 400 глумаца и неколико хиљада статиста.

Сценарио од 1.200 страница снимљен је на неколико стотина локација у Србији, међу којима су Неготин, Космај, Ваљево, Панчево, Долово, Љубовија, обала Дрине, Мокра Гора, Зрењанин, Књажевац, Сувобор, Београд и Ниш.

Режисер серије је Иван Живковић, а творац и један од главних глумаца Горан Шушљик.

- Моје поштовање и љубав за целу екипу која је издржала рад на овако великом пројекту, јер није лако годину бити фокусиран на један посао ове врсте. Сви су дивни и баш је велика радост, не што су они добили прилику, него што смо ми имали прилику да им дамо тако важне задатке. Најважније нам је било да успемо верно да испричамо причу коју је исписао Добрица Ћосић, а то је прича о људима и народу који је желео да упркос свему опстане и за тај опстанак је поднео жртву готово потпуног нестанка – истакао је Горан Шушљик, преноси "Нова.рс".

Како продуценти наводе, серије прати најдраматичније и најузбудљивије догађаје одигране на овим просторима, чији јунаци нису само чувене војсковође и политичари који су водили земљу, већ многобројне узбудљиве судбине наизглед обичног човјека у застрашујућим околностима.

- Ово је прича о људима који покушавају да се одбране и сачувају оно у шта верују да мора да се сачува - достојанство и вољу да преживи. Међу главним јунацима, осим чланова породице Катић, јављају се историјске личности попут Живојина Мишића, Николе Пашића, регента Александра Карађорђевића - стоји у најави серије.

На сценарију серије радили су Сања Савић Милосављевић и Ђорђе Милосављевић, док је Никола Пантелић, заједно са Гораном Шушљиком, извршни продуцент. Шушљик и Живковић раније су екранизовали и Ћосићеве романе "Корени" и "Време зла".

Серија "Време смрти" требало би да буде емитована сљедеће године.

ГЛУМАЧКА ЕКИПА

У серији глуме Жарко Лаушевић, Предраг Мики Манојловић, Драган Мићановић, Тихомир Станић, Андреј Њежић, Љубиша Савановић, Светозар Цветковић, Нина Јанковић, Теодора Драгићевић, Денис Мурић, Радован Вујовић, Воја Брајовић, Павле Менсур, Славко Штимац, Милан Марић, Горан Шушљик, Андрија Милошевић и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана