Завршено снимање петог дијела филма "Индијана Џонс"

Б.П.
Завршено снимање петог дијела филма "Индијана Џонс"

ЛОС АНЂЕЛЕС - Завршено је снимање петог дијела филмске франшизе "Индијана Џонс" са Харисоном Фордом у насловној улози.

Продуцент Френк Маршал потврдио је ову информацију на свом Твитер налогу уз натпис "That's a wrap"  и  приложио фотографију капе са натписом Инди.

Осим Форда у снимању петог дјела чувене франшизе учествовали су Мадс Микелсен, Бојд Холбрук, Фиби Велер Бриџ, Антонио Бандерас и други.

Режисер је Џејмс Магнолд који је раније радио на филмовима "Логан" и "Форд в Феррари". Стивен Спилберг, који је снимио све претходне дијелове, сада је преузео функцију  извршног продуцента. Музику је написао Џон Вилијамс који је радио на сваком од претходних наставака.

Нови наставак стиже 40 година од снимња првог филма Индијана Џонс и , који је покренуо један од најпознатијих серијала у историји кинематографије уз четири до сада снимљена филма и зараду пд преко двије милијарде долара. Посљедњи филм у франшизи, "Индијана Џонс и краљевство кристалне лобање" објављен је 2008. године, уз не претјерано добре критике. Раније се сазнало да је глумац Харисон Форд повриједио раме на снимању новог дијела филма , што је успорило продукцију. Тренутно се зна да је свјетска премијера филма заказана за јун 2023. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана