Завршени “Дани руског филма” у Братунцу

Срна
Завршени “Дани руског филма” у Братунцу

БРАТУНАЦ - Пројекцијом филма “Статус слободан”, редитеља Павела Руминова, у Братунцу је вечерас завршена традиционална културна манифестација “Дани руског филма”.

Као и претходних вечери, нажалост, и вечерас сви заинтересовани нису могли присуствовати приказивању филма јер је број гледалаца ограничен на 50 особа због епидемиолошких мјера.

Због тих мјера овогодишњи “Дани руског филма” трајали су четири дана или три дана краће него претходних година, а нису организовани ни пратећи садржаји филмске ревије као ранијих година.

За четири вечери приказан је исти број руских филмова за које је било изражено интересовање братуначке публике.

Директор Дома културе Братунац Радован Петковић рекао је Срни да је ово била прва културна манифестација у Братунцу након 11 мјесеци паузе због пандемије вируса корона.

“Задовољни смо како је манифестација протекла. Жао нам је што смо због ограниченог броја гледалаца, ради поштовања епидемиолошких мјера, сваке вечери вратили већи број заинтересованих да виде филмове. Због великог интересовања сутра у 19.00 часова поновићемо пројекцију филма жЛед дваж редитеља Жора Крижовникова који је снимљен прошле године”, истакао је Петковић.

Он је нагласио да је пријатно изненађен великим интересовањем младих за руске филмове и оцијенио да је, вјероватно, разлог то што су се зажељели културних догађаја који нису организовани у овом мјесту 11 мјесеци.

Петковић је најавио постепено оживљавање културног живота у Братунцу организовањем промоција књига и других културних садржаја са мање учесника.

“Покушаћемо да крајем марта организујемо Дане позоришта у мањем формату”, закључио је Петковић.

Организатор ове манифестације био је братуначки Дом културе у сарадњи са Амбасадом Русије у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана