Завршена Ревија руског филма

Srna
Foto: Agencije

ФЕБРУАРА- Пројекцијом научно-фантастичног филма "Ноћна стража" режисера Тимура Бекмамбетова вечерас је у Братунцу завршена седма традиционална културна манифестација "Ревија руског филма".

Манифестација је почела 6. фебруара и сваке вечери љубитељима филмске умјетности у овом мјесту приказан је по један руски филм различитих жанрова.

Завршетак ревије прилагођен је данашњем обиљежавању Дана руске дипломатије.

Организатор манифестације био је, као и претходних година, братуначки Дом културе уз подршку Амбасаде Русије у БиХ и Руског центра за науку и културу "Руски дом" из Београда.

Улаз за све филмске пројекције био је бесплатан.

Програмски менаџер Дома културе Радован Петковић рекао је да су ове године приказани најквалитетнији руски филмови и да је овогодишња ревија по квалитету и разноликој тематици филмова била знатно успјешнија од претходних.

Организатори ове манифестације наводе да је циљ организовања ревије омогућавање локалном становништву да се боље упозна са богатом руском историјом и културом, те модерном руском кинематографијом.

Приликом отварања ове ревије први секретар Амбасаде Русије у БиХ Јуриј Пичугин рекао је да ће се њихова сарадња са братуначком општином проширити и на друге културне и привредне садржаје, те братимљење Братунца са неким руским општинама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана