Зашто је Агата Кристи одлучила да убије Херкула Поароа? VIDEO

Г.С.
Зашто је Агата Кристи одлучила да убије Херкула Поароа? VIDEO

Убиство Поароа усред ратних превирања дјелује готово пакосно, али Агата има план: роман ће продати приватном купцу, свом великом обожаваоцу који је спреман да платити колико треба да би дошао у посјед дијелића историје.

Филм "Агата и поноћна убиства" прати славну ауторку кримића и детективку Агату Кристи (Хелен Баксендејл), која за вријеме њемачких ваздушних напада на Лондон одлучује да елиминише свог најславнијег лика, Херкула Поароа.

Лондон, 1940. године. Њемачки вазушни напади су у пуном замаху, а посљедице рата пријете будућности Агате Кристи, која се зато одлучује на драстичан позтез – да убије лика који јој је донио славу.

Како је сама Агата доспијела у животну опасност?

Послије дванаест хит романа о Поароу у шест година Агата би требало да буде богаташица. Међутим, једва спаја крај с крајем.

Убиство Поароа усред ратних превирања дјелује готово пакосно, али она има: роман ће продати приватном купцу, свом великом обожаваоцу који је спреман да плати колико треба да би дошао у посјед дијелића историје. Договара се састанак у злогласном лондонском хотелу, али упркос присутности старог пријатеља ствари убрзо крећу по злу.

Док падају бомбе, а мртвих је тијела све више, постаје јасно у коликој је опасности: једино вриједније од посљедњег романа о Поароу јесте посљедња књига коју би у свом животу написала Агата Кристи.

"Агата и поноћна убиства" је филм сценаристе Тома Далтона, који је написао и два претходна дугометражна филма – "Агата и истина о убиству" и "Агата и проклетство Иштар".

У глумачкој постави су Хелен Баксендејл као Агата Кристи, Блејк Харисон као Тревис Пикфорд, Жина Брамхил као Грекс Никори… (Б92)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана