Вјерни фанови доносе профит

Александра Маџар
Вјерни фанови доносе профит

Бањалука - Оживљавање популарних видео-игрица на великом платну све је популарније међу свјетским редитељима, без обзира на то што је већина стручне јавности скептична када је ријеч о умјетничком квалитету таквих филмова.

Међутим, филмови настали на основу фантастичних свијетова у којима уживају фанови игрица увијек добро прођу на благајнама биоскопа широм свијета.

Тренутно је у центру пажње екранизација култне игрице "Need for speed" која се у првој верзији појавила још 1994. године, а од тада је продата у више од 100 милиона примјерака. Звијезда серије "Breaking Bad" Арон Паул игра главну улогу у филму, док лик његовог најбољег пријатеља тумачи репер Кид Чуди.

Студио "Дримворкс" чији је предсједник Стивен Спилберг откупио је пројекат за снимање филма по овој игрици, а сценарио је повјерен Џону и Џорџу Гетинсу.

Да аутори у овим ситуацијама иду на сигурну публику сматра и бањалучки филмски редитељ Саша Хајдуковић.

- Филмови о видео-игрицама ми нису занимљиви. Али, они дефинитивно имају сигурну публику. Неке игрице имају бољу атмосферу него филмови настали по њима као што је "Max Payne", али ме никада нису привукли да их гледам - казао је Хајдуковић.

Ипак, велики заљубљеник у игрице Велeмир Душанић са нестрпљењем очекује филм који је снимљен по игри "Assassin's Creed ".

- Мислим да је то одличан начин да се још више приближимо омиљеним ликовима из видео-игара и још бољи комерцијални потез издавачких кућа - сматра Душанић.

"World of Warcraft"

Син Дејвида Боувија, Данкан Џонс, режира филм по игрици "World of Warcraft", а за ово снимање располаже буџетом од око милион долара.

- Већ годинама се врти једно питање, а то је да ли је од једне игре могуће направити добар филм. Ја сам увијек тврдио да је то могуће, а сада ћу имати прилику да то и урадим - написао је редитељ Данкан Џонс на свом "Твитер" профилу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана