Виртуелни филмски фестивал на Јутјубу окупља Кан, Венецију, Берлин

Г.С.
Виртуелни филмски фестивал на Јутјубу окупља Кан, Венецију, Берлин

Двадесет филмских фестивала, укључујући Кан, Венецију, Берлин и Торонто, учествоваће у виртуелном догађају који ће омогућити бесплатно гледање филмова на Јутјубу, најавио је данас амерички фестивал Трајбека.

Фестивал под називом ''Сви смо један: глобални филмски фестивал” (YouTube.com/WeAreOne) биће одржан од 29. маја до 7. јуна, а моћи ће да се погледају дугометражни, краткометражни, документарни и музички филмови, као и да се прате округли столови.

Тачан програм још није саопштен, а организатори наводе да ће понуђени садржај бити мешавина нових и старих филмова.

Кански филмски фестивал, који је планиран за период од 12. до 23. маја, требало је да буде помjерен за крај јуна, али су француске власти у међувремену забраниле сва окупљања до средине јула.

Организатори су потом назначили да би Кански филмски фестивал могао да буде одржан у новој ''форми”, не дајући више детаља.

Дио прихода од фестивала ће бити дониран Светској здравственој организацији и добротворним организацијама, најавили су организатори.

''Често говоримо о улози коју филмови могу да имају у инспирисању и окупљању људи преко граница, како би се умирио свијет”, прокоментарисала је директорка Трајбеке Џејн Розентал и додала да је „цијелом свијету у овом тренутку потребно смиривање”.(Б92)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана