Виктор Савић изабран за глумца треће фестивалске вечери на Филмским сусретима у Нишу

Танјуг
Foto: Јелена Мишић

НИШ - За глумца треће фестивалске вечери на Филмским сусретима у Нишу изабран је глумац Виктор Савић који тумачи главну улогу у филму ''Мегдан: Између воде и ватре'', саопштили су организатори фестивала.

Тај филм синоћ је премијерно приказан у Србији, а више од 3.000 људи присутвовало је пројекцији сценаристичког и продуцентског првенца Алексе Балашевића.

''Филм је посвећен гладијаторима, а при том не мислим само на борце који се боре у рингу, већ мислим на гладијаторе данас у свему, ватерполо базену, на тениском терену, у банкарству... Свуда је данас борба за опстанак. Стално причамо о неком америчком сну, а ми у филму имамо балкански сан. Балкански сан није само жеља за тим да се сан оствари него је некада - јер другог пута нема. Други пут је кошмар, па увек наравно бирамо то да нам се оствари сан“ рекао је Балашевић на конференцији за медије.

Поред Савића, у филму играју и Енис Бешлагић, Војин Ћетковић, Нина Сеничар, Александар Гавранић, Васо Бакочевић, Маја Беровић, Душан Џакић, Ион Бечте, Генадиј Бојаркин, Ива Крајнц и многи други.

После Ниша, свечана премијера филма „Мегдан“ ће бити

24. септембра у Сава центру, а два дана након тога креће у биоскопе широм земље и региона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана