Видовић: Филм "Овуда ће проћи пут" има све потребно за успјешан фестивалски живот

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

БЕОГРАД- Гост нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор био је глумац Златан Видовић који је говорио о својој улози у филму "Овуда ће проћи пут" редитељке Нине Огњановић.

Видовић је рекао да "Овуда ће проћи пут" има све што једна филм треба да има за успјешан фестивалски живот, а то је заиста сјајан сценарио, локације Старе планине, подјелу улога и вјешто вођење дебитанткиње Огњановић.

"Све се некако сложило. Велика је доза ентузијазма и посвећености. Филм је рађен у герилским условима. Сви смо пристали да радимо про боно јер смо видјели да ће труд резултовати овим", рекао је Видовић.

Према његовим ријечима, филм је до сада гостовао на 30 фестивала и освојио 15 награда и то је велика препорука за публику.

Видовић је истакао као квалитет филма и искрен приступ људи, "који су у овом послу неискварени и радили са пуним срцем и душом, а то се види испред камере".

"Трудили смо се да свако да максимално, свјесни да тај филм може бити прекретница за те младе ауторе", истакао је глумац.

Видовић је рекао да је снимање протекло у тешким условима, често без воде и струје, гдје су морали користити магарце и коње да би дошли на сет, и "било је захтјевно, али с друге стране се то увијек врати".

Пошто је Огњановић рекла Видовићу да за њега има улогу у свом дебитантском филму, глумац је прочитао сценарио гдје му се јако свидио лик Новог, који долази на половини филма и поремети устаљени систем у малом мјесту наговјештајем да ће туда проћи пут.

"Сви се негдје бојимо промјена, да би нас модернизација, ново на шта нисмо навикли може извући из зоне комфора. Ту се почињу дешавати перипетије. Лик Новог је у ствари симболички приказ доласка новог времена", навео је Видовић.

Према његовим ријечима, Огњановић, Синиша Цветић са "Усековањем", Лука Михаиловић са "Индиго кристалом" су "читава класа и плејада младих редитеља који долазе и будућност су српског и филма на овим просторима".

"Њихови филмови су жанровски и естетски другачији, али сви имају ентузијазам, вјеру и љубав. За сваки посао, од тога да правиш ручак, потребна је љубав", закључио је глумац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана