Велики тријумф Игре престола

Приредила: Мирна Пијетловић
Велики тријумф Игре престола

Лос Анђелес - Серија телевизијске куће ХБО "Игра престола" тријумфовала је са 12 "Еми" награда на додјели која је одржана у недјељу увече у Лос Анђелесу.

У дворани "Microsoft Theater" одржана је 67. по реду додјела "Еми" награда, коју је обиљежио гламур, али и бројна изненађења када су у питању добитници награда.

Међу овогодишњим добитницима овог престижног телевизијског признања издвојила се серија "Игра престола", која је освојила награде за најбољу драмску серију, најбољу споредну мушку улогу, режију и сценарио, а имала је чак 24 номинације.

Награда за најбољу споредну мушку улогу припала је Питеру Динклејџу за улогу Тириона Ланистера у "Игри престола". Занимљиво је што су серије ХБО мреже доминирале на додјели, освојивши укупно 43 "Емија".

Главни глумац из серије "Људи са Менхетна" Џо Хем добио је свог осмог "Емија", а глумица Виола Дејвис је ушла у историју као прва црнкиња која је освојила "Еми" и то за улогу професорке и адвоката Анализ Китинг у серији "Како се извући са убиством".

Она је рекла да је једина разлика између црнкиња и жена других боја коже прилика коју добије.

- Не можете добити "Емија" за улогу која не постоји - истакла је Дејвисова.

За најбољу мини-серију је награђено ХБО остварење "Оливе Киттеридге", а глумци из те серије Френсис Мекдорманд, Ричард Џенкинс и Бил Мареј такође су освојили "Емија".

Најбољи ток-шоу је "The Daily Show With Jon Stewart ", док је најбољи комични скеч-шоу "Inside Amy Schumer".

Наравно, неизоставан дио сваке гала додјеле награда је свакако "борба" дама за "титулу" најљепше на црвеном тепиху, па су тако у гламурозним хаљинама испред фоторепортера продефиловале Софија Вергара, Леди Гага, Кристина Хендрикс, Клер Денс, Хајди Клум, Наоми Вотс и многи други.+++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана