Узрок смрти глумца Џулијана Сендса званично се сматра неутврђеним

Танјуг
Узрок смрти глумца Џулијана Сендса званично се сматра неутврђеним

ЛОС АНЂЕЛЕС- Узрок смрти глумца Џулијана Сендса сматра се неутврђеним због стања у којем је пронађено његово тијело, шест месеци након што је британски глумац нестао током планинарења у Калифорнији, саопштила је калифорнијска полиција.

Портпарол полицијске управе округа Сан Бернандино рекао је да током истраге мртвозорника нису пронађени никакви други фактори смрти глумца, и додао да је одлука о неутврђеном узорку смрти ''уобичајена када се ради о случајевима ове врсте".

Како наводи Гардијан, овава одлука донијета је скоро мјесец дана након што је Сендсово тијело пронађено у области МаунтБалди, и шест мјесеци након што је породица пријавила нестанак глумца након што је отишао на планинарење.

Шестомјесечна потрага за 65-годишњим глумцем била је опсежна и укључивала је употребу дронова и хеликоптера јер су лоши временски услови погодили Сан Бернардино у фебруару, што је ометало напоре земаљских екипа, а у јуну, око недјељу дана прије него што су планинари пронашли Сендсово тијело, полиција Сан Бернардина је саопштила да су добровољци у потрази за глумцем уложили више од 500 сати током осам потраге.

Гардијан наводи да је Сендс био страствен и искусан планинар и да је у свом последњем интервјуу говорио о ''осјећају да се смрзнеш'' када би се сусрео са људским остацима током планинарења.

''Пријатељи са којима сам се пењао престали су да иду у планине. Ако баш немате жељу, фокус за пењање на руту, ако нисте потпуно посвећени, постаје много опасније. Пронашао сам сабласне ствари на планинама, када знате да сте на мјесту гдје је много људи изгубило животе, било на Ајгеру или у Андима. Можда ћете се суочити са људским остацима и то може бити застрашујуће'', рекао је тада Џулијан Сендс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана