Ускоро почиње 16. Међународни фестивал анимираног филма

Б.П.
Ускоро почиње 16. Међународни фестивал анимираног филма

БАЊАЛУКА- Шеснаесто издање Међународногфестивала анимираног филма у Бањалуци биће одржаноод 28. до 30. октобра у одложеном и скраћеном издању.

Програмски, овогодишњи Фестивал ће се по ријечима директора Фестивала Горанa Дујаковића, састојати само од пројекција такмичарских програма и панорама, без пратећих програма.

- Такође, овогодишње издање Фестивала ће због финансијских разлога бити и без гостију, као и без едукативних радионица. Жири фестивала, који ће радити у саставу: Јелена Ороз (Хрватска), Зоран Стефановић (Србија) и Жана Форца (Босна и Херцеговина), филмове ће одгледати путем Интернета, без присуства на Фестивалу, те ће тако додјелити и награде за најбоља остварења, рекао је Дујаковић.

Како је навео, упркос тешкој ситуацији у којој су се организатори нашли, бањалучка публика неће остати ускраћена за остварења врхунске свјетске продукције анимираног филма.

На конкурс Међународног фестивала анимираног филма ове године је пристигло 470 анимираних филмова из 46 држава свијета, од чега су организатори у Велики такмичарски програм одабрали 34, Студентски такмичарски програм 19, те Дјечији такмичарски програм 10 филмова. Фестивал се одржава уз подршку града Бањалука, те Синеплекса „Палас“, гдје ће филмови бити приказани.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана