Умро славни глумац, породица крила његову смрт

Телеграф
Умро славни глумац, породица крила његову смрт

Славни глумац Џон Амос је преминуо у 85. години. Откривено је да је узрок нјегове смрти конгестивна срчана инсуфицијенција.

Извод из матичне књиге умрлих који је добио ТМЗ открио је детаље о смрти глумца. Наводи се да је звијезда кремирана прије више од мјесец дана.

У потврди се наводи да је Ејмос преминуо 21. августа у 17:18 у болници у Инглвуду. Према документу, Ејмос је кремиран 30. августа.

- С искреном тугом вас обавјештавам да је мој отац преминуо - објавио је његов син Кели Кристофер Ејмос, па додао да је његов отац био "најљубазнији човјек који је имао златно срце, вољен у цијелом свијету".

- Многи обожаваоци сматрају га својим ТВ оцем. Живио је добар живот. Његова оставштина наставиће да живи у његовим изванредним дјелима на телевизији и филму као глумца - поручио је.

Иначе, његов син, Кели Кристофер Амос - такође познат као 'К.Ц.' - наведен је као 'доушник', онај који је округу саопштио да му је отац умро.

У пољу 'врста располагања' наводи се 'кремација/пребивалиште' - гдје је мјесто становања његовог сина наведено као мјесто посмртних остатака. ТМЗ напомиње да ово указује на то да његов син има очев пепео.

Ејмосова ћерка Шенон изјавила је на друштвеним мрежама да је за очеву смрт сазнала 'преко медија' - 45 дана након његове смрти. Долази усред свађе између Шенон и К.Ц. над очевом бригом на посљедњој години. Оптужила је свог брата за злостављање старијих над њиховим оцем и навела К.Ц. занемарили медицинске потребе свог оца, лоше управљали његовим финансијама, опонашали свог оца у комуникацији и „искористили и нагризли његово насљеђе“, наводи "The Holliwood Reporter". Он је негирао тврдње.

Раније ове године ЛАПД је затворио истрагу о тврдњама да га је Ејмосов син злостављао.

Ејмосова ћерка Шенон Ејмос је више пута оптуживала свог сина старатеља К.Ц. Ејмос да се 'имитирао њега у комуникацији, не обазирући се на његове медицинске потребе и лоше управљајући његовим финансијама.' Служба за заштиту одраслих прослиједила је Шенонове наводе ЛАПД-у, који је открио да „нема ништа озбиљно и да је све у реду“ са здрављем 84-годишњег глумца номинованог за Еми.

Џон је добио Шенон и сина током његовог деценијског брака са његовом покојном бившом супругом Ноел 'Нони' Микелсон, са којом се на крају развео.

На друштвеним мрежама бројне познате колеге опраштају се од преминулог глумца, а међу њима је и глумац Мартин Лоренс.

- Ова вијест ме је заиста погодила. Саосјећам с породицом ове истинске легенде - поручио је Лоренс.

Ејмос је био пионир телевизијских серија, а најпознатији је по улогама у "Good Times" и "Roots", као и по роли у филмској франшизи "Принц открива Америку". Џон се за глумачки посао одлучио након краткотрајне епизоде у америчком фудбалу. Његова глумачка каријера имала је нагли узлет након улоге метеоролога у "The Mary Tyler Moore Show". Управо по овим улогама заувијек ће остати упамћен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана