Преминуо Метју Пери: Познат по улози Чендлера из "Пријатеља", удавио се у кади

Г.С.
Преминуо Метју Пери: Познат по улози Чендлера из "Пријатеља", удавио се у кади

Метју Пери (54), амерички глумац чувен по улози Чендлера Бинга у серији "Пријатељи", пронађен је мртав у својој кући у Лос Анђелесу, наводе амерички медији.

- Јако смо потресени због смрти нашег драгог пријатеља Метјуа Перија. Он је био невјероватно талентован глумац. Утицај његовог комичарског генија осјетио се широм свијета, а његова заоставштина живјет ће у срцима многих. Ово је дан у којима су нам сломљена срца. Шаљемо љубав његовој породици, вољенима, и његовим фановима - саопштено је из компаније Варнер Брос, која је продуцирала "Пријатеље".

Према писању Los Ageles Timesa, који је први објавио причу, Пери се, по свему судећи, удавио у својој кади. Полиција је стигла у дом глумца у 4 поподне по локалном времену, и затекла тијело глумца. Нема назнака да је ријеч о насилној смрти, истрага је у току, и засад није издато званично саопћење о узроку смрти.

Неуспјешна реанимација

Извори из полиције рекли су да је Перија пронашла екипа Хитне помоћи – био је без свјести у хидромасажној кади у његовом дому у Лос Анђелесу. Покушаји реанимације нису били успјешни.

Његови публицисти нису одмах одговорили на захтјеве за коментар. На молбу АП-а да потврди да је полиција изашла на лице мјеста на кућну адресу Перија, одговорено је да су отишли тамо „због истраге смрти мушкарца у 50-им годинама".

Портпарол ватрогасаца Лос Анђелеса рекао је за НБЦ да су први реаговали у кућу у Пацифик Палисејдсу на основу у 16:07 због о „хитне опасности од воде" непознате врсте. Нико није одведен у болницу, додао је он.

Пери је био најпознатији по улози Чендлера Бинга у серији "Пријатељи", која је трајала 10 сезона, од 1994. до 2004. године. У тој серији глумио је заједно са Џенифер Анистон, Кортни Кокс, Метом Лебланком, Лисом Кудроу и Дејвидом Швимером.

Серија је била један од највећих телевизијских хитова и добила изненађујућу популарност међу млађим обожаваоцима - посљедњих година на сервисима за стриминг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана