Умрла звијезда хорора Тексашки масакр

Танјуг
Умрла звијезда хорора Тексашки масакр

Америчка глумица Мерилин Барнс, позната као "краљица вриштања" због улоге у филму страве "Тексашки масакр моторном тестером" из 1974, пронађена је мртва у свом дому, у Хјустону, у Тексасу.

Према писању америчких медија, тијело 64-годишње глумице пронашла њена сестра. Рођена 1950, Мерилин Барнс се прославила првом улогом на филму у чувеном хорор остварењу Тобеа Хупера, које ове године обиљежава 40-годишњицу од настанка.

Играла је Сали Хардести, дјевојку која једина успијева да преживи крвави пир убице с моторном тестером, чији је лик био инспирисан серијским убицом Едом Гејном.

Барнсова је била једна од првих и најпознатијих "краљица вриштања"  због снажних вокалних способности које су посебно цијењене у хорор жанру.

Наиме, у Хуперовом филму, она успијева да вришти читавих пола сата у сцени бјекства од легендарног негативца Ледерфејса. Барнсова је касније имала неколико мањих улога у наставцима ове франшизе, а играла је и у ТВ филму "Хелтер Скелтер" о убиствима Чарлса Менсона, као и у Хуперовом остварењу "Eaten Alive " из 1977.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана