У Приједору почела седмодневна ревија шпанског филма

Срна
У Приједору почела седмодневна ревија шпанског филма

ПРИЈЕДОР - У приједорском биоскопу “Козара” вечерас је почео циклус филмова шпанске кинематографије, у организацији установе “Центар за приказивање филмова” Приједор и Амбасаде Шпаније у БиХ.

Осим вечерашње пројекције филма “Шампиони”, до 25. децембра биће приказани и филмови “Див”, “Ухвати заставу”, “Тишина у снијегу”, “Мариа”, “Моја велика ноћ” и “Претинац 507”.

Руководилац канцеларије за културу Амбасаде Шпаније у Сарајеву Златко Сарић, који је присуствовао отварању, рекао је да је ово први пут да се ревија шпанских филмова организује у Приједору.

“Ријеч је о разним жанровима којима настојимо да ширимо шпанску културу и да је и на овај начин приближио грађанима БиХ”, истакао је Сарић.

Он је додао да је Приједор четврти град гдје се одржава ова ревија након Сарајева, Бањалуке и Мостара у овој години.

Директор “Центра за приказивање филмова” Приједор Анита Хоџић рекла је да су ове године организоване ревије иранског и њемачког филма, као и ВИВА фестивал филмова.

“Ми се трудимо да организујемо разне нове садржаје у нашој установи и пратимо интересовања публике, те очекујемо да ће грађани доћи да погледају одабране филмове новије шпанске продукције”, истакла је Хоџићева.

Током свих седам дана филмске пројекције су заказане за 16.30 часова, а улаз је бесплатан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана