Тријумф филма “Криве су звијезде”

Приредила: Мирна Пијетловић
Тријумф филма “Криве су звијезде”

Лос Анђелес - Филм који је обиљежио претходну годину је остварење аутора Џона Грина “Криве су звијезде”, који је на додјели MTV филмских награда освојио награду за најбољи филм, глумицу и најбољи пољубац.

- Немам ништа са снимањем филма, али сам био најближи микрофону - казао је писац Грин када се попео на сцену са цијелом екипом на додјели награда одржаној у недјељу у Лос Анђелесу.

Он је потом свој говор посветио својој пријатељици.

- Хвала мојој пријатељици Естер која ме је научила да и кратак живот може бити добар живот, и да животи људи са здравственим проблемима и инвалидитетима могу бити занимљиви и квалитетни као и животи свих нас - казао је Грин.

Ријеч је причи о двоје болесних тинејџера чија је романса прошлог љета освојила цијели свијет.

Тако је и награда за најбољу глумицу припала Шајлин Вудли, за улогу у поменутом филму. Она је писцу књиге, Грину, по којој је тај филм снимљен, захвалила на томе што је промијенио животе милиона људи.

Тај број сигурно ће бити већи када овог љета у биоскопе стигне још један филм снимљен према његовој књизи ”Градови на папиру”, чији је први инсерт ексклузивно емитован током додјеле MTV филмских награда.

Најбољим глумцем проглашен је Бредли Купер који је награду посветио снајперисти којег је тумачио у филму ”Амерички снајпериста”.

Екипа филма ”Magic Mike XXL” додијелила је награду у категорији ”Scared As Shit” латино звијезди Џенифер Лопез којој је срце неколико пута прескочило од страха у филму ”The Boy Next Door”. Звијезда овог филма Ченинг Тејтум добио је награду за најбољег комичара, али за улогу у филму ”22 Jump Street ”.

Екипа блокбастера ”Avenyers” окупила се да уручи награду ”Генерација” која је отишла у руке легендарног глумца Роберта Дауни Џуниора. Овом наградом се одаје почаст глумцима који су освајали MTV публику током цијеле своје каријере.

- Радите напорно, сањајте велике ствари и нека вам нос увијек буде чист - казао је он, шалећи се на рачун своје проблематичне и бурне прошлости, прије него што је представио ексклузивни клип из новог “Avenyers” филма.

Најбољим дуом проглашени су Зек Ефрон и Дејв Франко који су искористили прилику да се прописно испипају на сцени, док су за најбољи пољубац награду добили Ансел Елгорт и Шајлин Вудли за пољубац у Кући Ане Франк у филму “Криве су звијезде”.

За музички дио програма били су задужени ”Fall Out Boy” и ”Fetty Wap”, ”Charlie XCX” која је представила нову пјесму ”Famous” и ”Drop Thar Kitty”, а церемонију су зачиниле сјајне шале водитељке и комичарке Ејми Шумер.

Журку загријавања прије саме додјеле водила је пјевачица Џеси Џеј која је преносила најновије трачеве са црвеног тепиха, пикантерије о модним изборима направљеним за ову прилику и најновије информације о филмовима који нас овог љета очекују у биоскопима.

 

Необичне награде

MTV филмске награде познате су и по томе што се додјељују и веома необична признања. Тако је за најбољег глумца у улози без кошуље награду однио Зек Ефрон, а за најбољег негативца проглашена је Мерил Стрип у филму “Into the Woods”. Награду за најбољу тучу однијели су Дилан О'Брајан и Вил Пултер у филму “The Maze Runner”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана