Тренутно најпопуларнија серија на Нетфликсу у цијелом свијету: "Богата мјешавина мита и фантазије"

ГС
Foto: Принтскрин

Мрачна драма "Тhe Sandman" тренутно је најпопуларнија серија на Нетфликсу и прва на листи топ 10 најпопуларнијих Нетфликсових серија на цијелом свијету.

Са трона је након недељу дана срушила тинејџ комедију  "Never Have I Ever" и то након што су творци изненада избацили "тајну" 11. епизоду.

"Тhe Sandman" је заправо адаптација истоименог култног стрипа Нила Гејмана. Стрип (и серија) прате причу о владару снова Мофеуса. Серија је коштала 15 милиона долара по епизоди, односно детаљније, Нетфликс је у прву сезону уложио 165 милиона долара. Још увијек није познато да ли ће се снимати и друга сезона.

Чим је премијерно приказана почетком августа, "Тхе Сандман" је покупио похвале гледалаца и критичара. Неки од критичара серију су описали као "ремек-дјело".

"Богата мјешавина мита и фантазије"

Нетфликс описује Сандмана као "богату мјешавину модерног мита и мрачне фантазије у којој су савремена фикција, историјска драма и легенда непримјетно испреплетени".

"Сандман прати људе и мјеста на која је утицао Морфеус, Краљ снова, док поправља космичке и људске грешке које је направио током свог огромног постојања", додају.

У главним улогама су Том Стариџ као Сан, Гвендолин Кристи као Луцифер, Криби Хауел-Батист као Смрт, Џена Колман као Џоана Константин, а Марк Хамилл који позајмљује глас лику Мерва Пумпкинхеда, преноси Б92.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана