Томовић: Серија Црна свадба је необична и чудна

Танјуг
Foto: Скриншот

БЕОГРАД - Гошћа нове епизоде видео серијала "Тањуг Рефлектор" била је глумица Борка Томовић која је говорила о својој улози у серији "Црна свадба", као и у позоришту "Бошко Буха".

"Серија ''Црна свадба'' је један од најузбудљивијих сценарија које сам имала прилику да прочитам. То је нешто што нисам могла да испустим из руку и сигурна сам да ће самим тим гледаоцима бити још много узбудљвије", рекла је Томовић.

 

Према њеним ријечима у серији, чијих се десет наставака управо приказују, прича је везана за влашку магију, борбу добра и зла, која је као "архетипска тема обрађена на нов начин", па ће "Црна свадба" гледаоцима бити "необична и чудна".

 

У серији глуме Уликс Фехмиу, Јелена Ђокић, Славко Штимац и други, а Томовић игра лик "верне и одане жене" радијског водитеља, у дијелу радње током седамдесетих година, и истиче да јој је драго што је играла улогу у епохи јер је то "један прелеп период визуелно", када је "изглед Београда и људи имао посебан шмек и шик".

 

"Осећала сам се као да гледам фотографије моје маме на којима сам јој увек завидела", истакла је глумица.

 

Упитана о тренутним активностима у "Бошку Бухи", Томовић је подсјетила да београдско позориште већ седам година не игра на својој сцени већ су гости установе "Вук Караџић".

 

"Да би се продукцијски направила престава достојна нашег позоришта треба да добијемо натраг своју сцену. Имамо обећања да ће се то догодити у најскоријем року. Надамо се да овај пут неће бити обећања лудом радовања", рекла је Томовић.

 

Рекавши да се нада бољим данима за позориште "Бошко Буха", Томовић је подсетила да је ово за њих била тешка година због одласка глумца Ненада Ненадовића (1964-2021) и инспицијента Михаила Тодоровића Кепе (1939-2021).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана