Телевизијска верзија “Лоренса од Арабије”: Филмски класик као играна серија

Б.П.
Телевизијска верзија “Лоренса од Арабије”: Филмски класик као играна серија

ЛОС АНЂЕЛЕС - Славни филм “Лоренс од Арабије”, режисера Дејвида Лина из 1962. године, са Питером О’Тулом у главној улози наводно ће добити телевизијску верзију у режији њемачког режисера Роланда Емериха, који се прославио филмом “Дан независности”.

Томас Едвард Лоренс, познатији као Лоренс од Арабије, био је британски војник, пустолов, археолог и писац који је током археолошких истраживања на Блиском истоку остао очаран арапском културом и језицима.

Након што је избио Први свјетски рат, Лоренс је играо важну улогу у Арапском устанку против Османског царства. Своје авантуре описао је у књизи “Седам стубова мудрости”.

Лоренсови ратни подухвати били су инспирација за филм “Лоренс од Арабије” из 1962. године, који се данас сматра једним од највећих кинематографских остварења у историји седме умјетности. Емерихова надолазећа серија зваће се “Лоренс у Арабији” и прошириће причу из оригиналног филма и додати нове ликове. 

Серија би требало да има три сезоне, а сценарио за прву написаће Ентони Мекартен, који је написао биографске филмове “Боемска рапсодија” и “Најмрачнији час”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана