Телевизијска серија Гаја Ричија “Џентлмени” стиже 7. марта

Бранислав Предојевић
Телевизијска серија Гаја Ричија “Џентлмени” стиже 7. марта

ЛОНДОН - Стриминг див “Нетфликс” званично је објавио 7. март као датум премијере серије “Џентлмени”, адаптације истоименог филма британског режисера Гаја Ричија из 2019. године.

Пројекат је започео сам Ричи као сценариста заједно са Метјуом Ридом (Бирмингемска банда) и као режисер прве двије епизоде, врло брзо након успјеха његове филмске крими-приче о нарко-босу Микију Пирсону, чије повлачење из посла са марихуаном изазива тектонски потрес у свијету подземља. Врло брзо је у игру ушао “Нетфликс” који је дао зелено свијетло за развој, чиме је Ричи прешао пун ауторски круг, пошто је његов пројекат првобитно почео као телевизијска серија прије него што је постао дугометражни филм. Ричију ово није прво телевизијско искуство, јер су његови култни филмови са почетака каријере “Двије чађаве двоцијевке” и “Снеч” такође добили телевизијске верзије, али уз његов мали ауторски допринос. Овдје је дубоко укључен, осим што пише и режира, он је и извршни продуцент те, како сам каже, обожава телевизију као медиј због ауторске слободе у развоју ликова.

- На телевизији вам је дозвољено да испричате много прича што одговара мојој креативној усмјерености. Много тога напишем на сам дан снимања шта је спонтано и забавно, али такав приступ у филмској форми нема увијек мјеста -  рекао је Ричи.

Прича је фокусирана на свјежу поставу ликова, предвођених Едијом Халстедом (Тео Џејмс), војником који је насљеђем постао аристократа, а на чијем имању се налази фарма траве за коју је заинтересована нарко-шефица Сузи Глас (Каја Скоделарио) и добар дио британског подземља. Око овог пара је распрострањена цијела екипа изразито ричијевских ликова, а режисер ужива у додатном времену које ће провести с њима.

- Када креирате забавне ликове, осјећате се као да можете да уживате ​​у њима мало дуже, умјесто да их само уредно замотате за два сата. Свиђа ми се свијет дугог формата и мислим да ћу радити још неколико ствари на телевизији - навео је режисер.

У глумачкој екипи налазе се још имена попут Реја Винстона, Вини Џонса, Ђанкарла Еспозита, Данијела Ингса, Џоели Ричардсон, Харија Годвинса и бројних других култних имена.

Прва сезона има осам епизода, а тизер трејлер је за мјесец дана скупио четири милиона прегледа уз одличне реакције публике.

Филм

Крими-комедија “Џентлмени” пратио је Американца Микија Пирсона (Метју Меконахи), који је изградио високо профитабилно царство марихуане у Лондону. Када се прочује да се он жели пензионисати и извући новац из пословања, то покреће завјере, планове, подмићивање и уцјене у покушају да му се отме царство. Глумачки ансамбл укључивао је Колина Фарела, Чарлија Хунама, Хенрија Голдинга, Џеремија Стронга и Хјуа Гранта. Филм “Џентлмени” је коштао 22 милиона долара и зарадио је преко 115 милиона долара на свјетским благајнама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана