Тановић: Публика ће осјетити добру енергију нашег филма

Tанјуг
Foto: скриншот

БЕОГРАД- Нови филм оскаровца Даниса Тановића „Десет у пола“ са Бранком Ђурићем Ђуром и Изудином Бајровићем у главним улогама, имаће српску премијеру у недјељу, 28. новембра у Комбанк дворани, у оквиру програма 27. Фестивала ауторског филма (ФАФ).

Тим поводом, Данис Тановић каже да се изразито радује што што ће публика на Фестивалу ауторског филма (ФАФ) у Београду, а након тога и у биоскопима широм региона, имати прилику погледати његов нови филм.

„Овај филм је романтична комедија која говори о два пријатеља, угоститеља, који су конкуренти, али заправо неминовно упућени један на другога. Снимали смо у пандемији, радње су затваране, људи су се међусобно удаљили. Филм показује Сарајево из једног другог, мени јако занимљивог угла, и показује колико је важна сарадња и неодустајање од правих вриједности - пријатељства, љубави, добрих комшијских односа. Надам се да ће се публика бар мало насмијати и да ће осјетити нашу добру енергију с којом смо филм стварали“, казао је Тановић.

Радња филма догађа се у Сарајеву, у мају ове године.

Башчаршија покушава да се опорави од дуге и тешке пандемијске године. Пандемија још траје, али ипак - долази љето, постоји нада да би се ствари могле, барем накратко, поправити.

Када једно јутро у Енесову ћевабџиницу уђе Загрепчанка која каже да је дошла да поједе „најбоље ћевапе у Сарајеву“, он је пошаље код Изе, да би тако и он традиционално могао након прве услужене муштерије приуштити себи задовољство прве јутарње кафе.

Овај сасвим безазлен, пријатељски гест, изазива потпуни распад комшијског, пословног и приватног живота, не само Енесовог и Изиног, већ и цијелог града.

Гдје се једу најбољи ћевапи у Сарајеву?

Након премијере на Фестивалу ауторског филма, филм „Десет у пола“ приказиваће се у биоскопима у Србији и региону, као и у већим европским градовима од 2. децембра.

Регионални биоскопски дистрибутер филма „Десет у пола! је дугогодишњи партнер Сарајево Филм Фестивала Кон филм групација у сарадњи са компанијама Арт Виста и Оскар филм.

Да подсјетимо, Тановићев филм „Десет у пола“ настао је у оквиру пројекта Сарајево град филма за глобалне екране (СЦФ ГС) Обала Арт Центра и Турске државне радио-телевизије (ТРТ), и уз подршку БХ Телекома и Висит Сарајево.

Филм је имао свјетску премијеру на отварању 27. Сарајево Филм Фестивала, а приказан је и на фестивалима у Турској (Боспхорус Филм Фестивал) у Истанбулу, и у Дохи у Катару (Ајyал Филм Фестивал).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана