Свјетска премијера филма "33 Анђела" у Нишу 18. октобра

Г.С.
Свјетска премијера филма "33 Анђела" у Нишу 18. октобра

Филм "33 Анђела" приказује страдање више од 200 српске дјеце током Другог свјетског рата у нацистичким логорима у Норвешкој.

Премијери ће присуствовати потомци као и гости из Норвешке, Израела, Швајцарске.

У Нишу ће бити одржан и панел на коме ће излагати угледни професори из иностранства и историчари из Србије.

Из логора смрти Јасеновац, Сисак, Стара Градишка и Старо Сајмиште, ове невино изгубљене душе су послате на робовски рад у Норвешку.

Филм дубоко свједочи о њиховим патњама и неправди која им је нанијета, док истовремено пружа глас свједока и потомака који настоје сачувати сјећање и истину о овој трагичној епизоди.

"33 Анђела" је снажна прича о страдању дјеце и њиховом насљеђу, која нас подсјећа на важност чувања сјећања и поштовања живота.

Филм доноси свједочења логораша који су преживјели логоре смрти у НДХ као и сроднике страдале дјеце.

Бранко Димовић Димески, аутор и продуцент филма, истиче да је реализацију филма подржао велики број потомака којима је истина о страдању њихових ближњих важна и да су неки послије осамдесет година сазнали истину.

Филм су подржали и институције и појединци из Норвешке, Израела, Швајцарске, Републике Српске и Србије.

Аутор и продуцент филма је Бранко Димовић Димески, редитељ Горан Вукчевић, директор фотографије Дејан Тршић, косценаристи Милка Кајганић и Бранко Димовић Димески, стручни сарадници Јоханес Солберг, Јелена Стојковић, Ђорђе Бојанић, Бранислав Гајић и Александар Динчић, а музику су приредили Стела Торесен, Андреј Стојановић и Никола Митић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана