Сви чекају Нинџа корњаче

Александра Маџар
Сви чекају Нинџа корњаче

Бањалука - Омиљени нинџа јунаци, корњаче које носе имена великих италијанских ренесансних умјетника - Леонардо, Микеланђело, Донатело и Рафаело овај пут оживјели су на филмском платну.

Малишани из Републике Српске, али и они који су одрасли уз овај култни цртани филм, имаће прилику да од четвртка уживају у авантурама неустрашивих корњача у бањалучком мултиплексу "Палас". Научнофантастичну сагу режирао је Џонатан Либесман.

- Наравно, интересовање за "Нинџа корњаче 3D", у којем ће се појавити и људски ликови је огромно. Најмлађи фанови са нестрпљењем очекују да виде ову екранизацију. Посебан утисак на њих ће оставити 3D техника, захваљујући којој ће бити ближи него икада својим омиљеним јунацима - поручили су из "Паласа".

Од главног значаја, како је раније рекао редитељ, било је проналажење одговарајућих глумаца за дијелове филма са људским ликовима.

- За улогу Ејприл било је неопходно пронаћи глумицу која не само да ће се допадати широкој публици, већ ће имати и одважну личност, како би млада репортерка одговарала карактерима корњача. Није дуго потрајало и Меган Фокс је дошла као пун погодак - објаснио је редитељ.

Сваки члан нинџа породице са собом носи оригинално умијеће и став. Леонардо, назван по чувеном италијанском проналазачу и сликару Леонарду да Винчију, опуштен је, зен мајстор корњача који озбиљно схвата своју одговорност најстаријег брата. Имењак чувеног фрескописца, прозваног и оцем ренесансног стила, Рафаело никако није слаб противник. Он је бунтовник и мангуп међу браћом. Један од највећих умјетника свих времена, проницљиви италијански сликар и вајар Микеланђело, дао је своје име најмлађем брату. Назван по фирентинском вајару који је оставио неизбрисив траг у свијету умјетности, Донатело је мозак четворке и тата-мата за технику. Стуб темељац ове  необичне породице је учитељ Сплинтер, мудар глодар који је постао други отац корњачама, учећи их како да постану нинџе.

Меган Фокс

Глумица Меган Фокс је као и већина људи из њене генерације одрасла уз цртани филм "Нинџа корњаче".

- Као великом љубитељу нинџа корњача, било ми је изузетно важно да добијем ову улогу. Ово ми је један од најузбудљивијих пројеката у животу - истакла је глумица.

Комичар Вил Арнет придружио се Фоксовој у филму, као њен главни сарадник и одани фотограф. Лик Ерика Сакса и његовог злог алтер ега Секача повјерена је Вилијаму Фичнеру.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана