Сутра бањалучка премијера филма "Било једном у Србији"

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - У Бањалуци ће сутра бити одржана свечана премијера српског филма "Било једном у Србији" режисера Петра Ристовског, послије успјешних премијера широм Србије.

Свечана премијера ове "бајковите мелодраме са елементима комедије" биће одржана од 21.00 час у "Синеплекс паласу", гдје ће се поклонити главни глумци и аутори, саопштили су организатори.

У филму, који говори о златном добу Лесковца 20-тих година прошлог вијека када је текстилна индустрија доживљавала процват, а град сазнавао о великом и бољем свјету у биоскопу кафане "Париз", глуме Виктор Савић, Теодора Ристовски, Немања Оливерић, Радован Вујовић, Слобода Мићаловић, Мики Манојловић и други.

У филму су брилијантне улоге остварили и Зоран Цвијановић, Мира Бањац, Драган Петровић Пеле, Божа Марјановић, Андрија Стоилковић...као и Иван Бекјарев коме је ово посљедња улога.

Филм аутора и продуцента Звонимира Шимунеца и извршног продуцента Мирослава Могоровића, сниман је двије године на аутентичним локацијама југа Србије, настао је у продукцији "Ле филма" из Лесковца и копродукцији "Медија хаус", "ДМЕ Видео" и "Соул фуд филмс".

Лесковачка драма у три чина спаја бајку са историјом.

Филм говори о поратној 1922. години, када се послије потуцања по бијелом свијету два пријатеља Дине и Цоне /Немања Оливеровић и Виктор Савић/ враћају у родни крај, варошицу на југу Србије.

На сценарију су радили Ђорђе Милосављевић, Владимир Андрић, Звонимир Шимунец, сарадници на сценарију су Петар Ристовски и Мајда Шимунец, сценограф је Ана Милошевић, костимограф Драгица Лаушевић, а директор фотографије је Далибор Тонковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана