“Штрумпфови” филмски хит

Александра Маџар
“Штрумпфови” филмски хит

Бањалука - Љубитељи седме умјетности у Републици Српској најрадије гледају 3Д филмове, а многи са нестрпљењем очекују сутрашњу премијеру “Штрумпфова 2”.

Популарни цртани филм у бањалучки мултиплекс “Палас” стиже сутра, а на репертоару је од 12, 14.15, 16.30, 18.45 и 21 час.

Авантуру о “Штрумпфовима” режирао је Раја Госнел, а пред публику у Републици Српској долази синхронизација коју су радили глумци из Србије предвођени Драганом Вујићем Вујкетом.  

Директор бањалучког “Оскар филма” Владо Љевар каже да је добар филм увијек гаранција за велику гледаност.

- Двадесет година радимо као дистрибутери и морам признати да нисмо имали неких већих проблема. Пратимо промјене савремених технологија, прилагођавамо се условима на тржишту, као и новим техникама, али и ослушкујемо жеље публике - рекао је Љевар.

Путујући од града до града, филмове приказују најчешће у центрима и домовима културе или у неким другим јавним установама.

Да су 3D пројекције најпопуларније међу публиком доказује и биоскоп у Градишци, који је у марту почео са овим пројекцијама.

Рад биоскопа је прошле године привремено био обустављен због лоше заинтересованости за гледање филмова у застарјелој техници, а са првим 3D пројекцијама појавио се и велики број градишких љубитеља седме умјетности.

Директор Културног центра Градишка Жељко Благојевић рекао је да је публика веома заинтересована за 3D пројекције, а да филмове приказују захваљујући новим пројекторима и платнима које је обезбиједио “Оскар филм”.

- Најважније је да домаће премијере у биоскопима не касне много за свјетским. Веома смо задовољни бројем гледалаца, а трудимо се да на репертоару имамо све популарне филмове - казао је Благојевић.

Прича

У филму “Штумпфови 2” зли чаробњак Гаргамел ствара неколико копија Штрумпфова и назива их Кварнићи.

Он се нада да ће му они помоћи у његовим смицалицама. Али кад открије да му само они прави могу дати оно што жели и да само Штрумпфетина тајна чаролија може претворити Кварниће у Штрумпфове, Гаргамел киднапује Штрумпфету и одводи је у Париз, гдје га милиони обожавалаца дочекују као највећег чаробњака.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана