Стоун: Срби и Руси су за Холивуд лоши момци

Срна
Стоун: Срби и Руси су за Холивуд лоши момци

БЕОГРАД - Славни амерички редитељ Оливер Стоун оцијенио је да је оно што се дешавало око филма „Дара из Јасеновца“ - српског кандидата за „Оскара“ донекле типичан примјер америчког уског погледа на свијет, гдје су Русија и Србија често представљени као пропагандисти, а они који се боре против њих као једини који полажу право на истину.

-То није фер и поштено, али тако налаже „правилник“ оних који вјерују да су супериорна бића - рекао је Стоун за „Вечерње новости“.

На питање може ли се бити политички неутралан у данашњем свијету и имати добре односе истовремено са САД, ЕУ, Русијом и Кином, као што Србија покушава, Стоун је одговорио да је то изузетно тешко.

-А, уосталом, шта је неутралност? Често неутралан значи бити попустљив и не увриједити никога и ништа. Свијет је дефинитивно у веома осјетљивој фази, бар је тако на Западу, гдје свако јасно и чврсто изражено мишљење може бити оцијењено као жбезосјећајнож или нешто слично томе. Ово је изузетно тешко вријеме за филмске ауторе - оцијенио је Стоун.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана