Стиже телевизијска серија “Тунел” у режији Петра Ристовског: Полицијски трилер по истинитим причама

Бранислав Предојевић
Стиже телевизијска серија “Тунел” у режији Петра Ристовског: Полицијски трилер по истинитим причама

БЕОГРАД - Прве двије епизоде серије “Тунел” редитеља Петра Ристовског биће премијерно приказане 25. августа у оквиру програма фестивала “Дунав филм фест” на Смедеревској тврђави, а серија ће послије бити емитована на телевизији.

 Редитељ и сценариста Петар Ристовски, аутор серија и филмова “Краљ Петар Први” и “Било једном у Србији”, каже  да је од почетне идеје до реализације “Тунела” протекло укупно седам година уз детаљне припреме због специфичне природе пројекта.

- После скоро седам година од идеје, прве две епизоде наше ауторске серије “Тунел” биће премијерно приказане на фестивалу “Дунав филм фест” у Смедереву. Са великим узбуђењем ишчекујемо први контакт са публиком и ако нам помало невероватно звучи да се овом огромном послу полако ближи крај и прво јавно приказивање - казао је Ристовски.

Серија “Тунел” је напет полицијски, психо-трилер од дванаест епизода писаних на основу полицијских извјештаја и интервјуа са преговарачима и инспекторима, који су учествовали у преговорима на случајевима који су обрађени кроз серију.

- Радећи на једном другом сценарију, током консултација у специјалним јединицама упознао сам човека на основу чијег искуства је и настала ова серија. Његови случајеви и приватни живот које ми је испричао у свега пола сата били су довољна инспирација да започнемо припреме за “Тунел” - рекао Ристовски.

Како режисер истиче све је инспирисано стварним личностима, кризним и талачким ситуацијама које су се десиле у Србији у протеклих 20 година, а које је он уз помоћ косценаристе Владимира Ћосића претворио у телевизијски сценарио.

- Прича серије прати рад и приватне животе групе за преговоре Министарства унутрашњих послова Србије, која кроз сваку епизоду има пред собом новог починиоца коме покушавају да помогну. Гледаоци ће имати прилику да виде јединицу чији је главни задатак решавање злочина пре него што се они десе, јединицу која починиоца спасава из безизлазне ситуације, када му је свест до те мере сужена да не зна куда и како даље, који се налази у мрачном тунелу свог ума из кога не може да изађе - рекао је редитељ.

Главне улоге тумаче Миња Пековић, Јован Белобрковић, Драган Божа Марјановић, Тамара Шустић, Милош Ђорђевић, Лазар Ристовски, Зоран Цвијановић, Радован Вујовић, Теодора Ристовски и Сергеј Трифуновић. Серија “Тунел” је настала у продукцији Телеком Србија и “Зилион филма”, а током јесени емитоваће се на каналу “Суперстар”.

Назив

У једној од епизода бивши кошаркаш, који ради као тренер и наставник физичког у школи, ушао је у полицијску станицу, узео таоце и тражио да се његов случај ријеши.

Ово је један од аутентичних догађаја који ћемо видјети у новој серији, а по ријечима Ристовског назив серија дугује полицијском опису задатка.

- Током истраживања, један од преговарача нам је описао стање у које починилац упада као у тунел у ком не види светло. Посао преговарача је да их воде кроз тај тунел и натерају их да изађу. Ово је, по мом мишљењу, мање полицијска или крими-серија, а више социјална и психолошка драма у којој чак има црног хумора и нашег српског менталитета - рекао је режисер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана